Как да укрепим брака си с Feng Shui

Има много начини чрез Feng Shui да се избегнат провалените бракове и изневярата.

Feng Shui може да създаде обстановка, изпълнена с обич и щастие в един дом, където връзката между съпруга и съпругата става все по-силна, а съблазните на изневярата нямат никакъв шанс да проникнат. Според китайците профилактиката е по-ефикасна от лечението. В техните домове царуват хармонията, добрите намерения и спокойствието.

Учението Feng Shui препоръчва в къщата да съществуват два ъгъла за защита, в които да се поставят хармонични символи. Тези символи създават така нареченото "чи", което се поддържа от енергията, свързваща мъжа и жената.

Защитете югозападната и северозападната част от дома си
Най-важните ъгли в къщата ви са югозападният и северозападният. Те символизират мъжа и жената, бащата и майката, патриархалното и матриархалното начало. Само когато и двата ъгъла са на мястото си, основите на семейството са достатъчно устойчиви. Най-добре е да проверите доброто разположение на къщата още преди да я купите.

Последици от липсващ северозапад

Когато този ъгъл липсва, се смята, че и мъжкото присъствие в семейството е слабо. Вероятно съпругът има задължения в работата, които постоянно го задържат извън дома. Според Feng Shui лошото разположение на къщата не само предразполага мъжа към изневяра, но може да го накара да напусне цялото си семейство и да изгради ново с друга жена. Според учението самостоятелните жени, в чиято къща липсва ъгъл, насочен към северозапад, ще имат проблем в намирането на партньор.

При перфектното разположение на дома обаче той се превръща в един оазис от непрестанно бликаща енергия, която кара мъжа винаги да се прибира с удоволствие и да бъде в приповдигнато настроение през целия ден.

Затова в северозападния ъгъл не трябва да цари безпорядък. Той трябва да се освободи от вехториите и купчините стари вестници. Придайте енергия на тази част от дома с допълнително осветление и различни кристали. Избягвайте да ситуирате в тази площ тоалетната, килера или кухнята. Северозападният ъгъл е най-доброто място за всекидневната или трапезарията. Никога не трябва там да се поставят снимки или картини на секси красавици. Те могат да вкарат енергии в дома, които няма да са от полза за съпругата. Прогонете символите на изневярата от този ъгъл. Ако поставяте изображения или скулптури на птици, дракони или коне, внимавайте да са по двойки или в квартет. Никога не слагайте нечетен брой. Препоръчително е в този ъгъл да няма цветя, особено божури. Ако къщата ви не разполага със северозападен ъгъл, сложете на мястото, на което би трябвало да се намира той, ярко осветление или опитайте да поправите несъответствието като построите нова стая.

Последици от липсващ югозапад

Майчината енергия в дома е важна, дори по-важна от тази на бащата. Без хранителната енергия на матриархалното начало никой дом не може да бъде цял. Поставете всякакви символи на любов и романтика в югозападния ъгъл. Запомнете, че той е универасалното място на обич и семейно разбирателство. Майчината енергия винаги играе ролята на скрепителна сила за фамилията. Свободните мъже също трябва да се погрижат да има такъв кът в ергенските им квартири.